יונק אפריקאי

יונק אפריקאי
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: יונק אפריקאי.
זוהי הגדרה בת 12 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: גנו, זברה, שנבוב.

מידע רנדומלי על הביטוי "גנו":

ראו בערך.

גְּנוּ (שם מדעי: Connochaetes, באנגלית נקרא Wildebeest) הוא סוג בעל חיים גדול ממדים ממשפחת הפריים הכולל שני מינים. מקור השם "גנו" מקורו בשפת הקהויקהוי, והוא מהווה ככל הנראה אונומטופיה לקולות שמפיקים הגנו, הנשמעים כ"גרונט" או "גנו". השם העברי נקבע על ידי האקדמיה ללשון העברית במילון בעלי חיים נכר (תשל"ב), 1972.

הגנו הוא פרסתן הגדל לגובה של 1.15–1.4 מטר עד שכמו, ולמשקל של בין 150 ל-250 קילוגרם. הגנו חי בערבות ובשטחים מיוערים פתוחים באפריקה ובמיוחד בסרנגטי (אזור בטנזניה). תוחלת חייו של הגנו היא למעלה מ-20 שנה.

ישנם שני מיני גנואים:

מזונו העיקרי של הגנו הם עשבים. בשל השינויים העונתיים באדמות המרעה האפריקניות נודד הגנו נדידה שנתית. הנדידה העיקרית היא במאי, כאשר בסביבות 1.5 מיליון פרטים נודדים מהערבות לחורשות; בנובמבר הם שבים חזרה לערבות.

תקופת הרבייה חלה לרוב לאחר תקופה גשומה (בסביבות מרץ או אפריל) במשך פרק זמן של שלושה-ארבעה שבועות. שיעורי ההצלחה בהפריה אצל הגנו הם מן הגבוהים שבבעלי החיים, ייתכן שבעקבות כושרם הגופני לאחר הגשם הרב. ההיריון נמשך שמונה וחצי חודשים. הנקבות ממליטות בקיץ (בדצמבר עד ינואר) בערבות. כבר בדקות הראשונות שלאחר הלידה, מסוגלים הצאצאים ללכת, ולאחר ימים מספר יכולים להמשיך עם שאר העדר. זכרים דומיננטיים מגנים על הטריטוריה, המסומנת באמצעות צואה ופרומונים שנוצרים בפרסותיהם. זכרים נחותים יוצרים עדרי רווקים.

גנו בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "זברה":

זברה מצויה (שם מדעי: Equus quagga או גם Equus burchelli‏) היא מין של זברה ממשפחת הסוסיים. היא הזברה הכי נפוצה באפריקה (ובעולם) ומכאן שמה.

כשמה, הזברה המצויה היא הזברה הנפוצה ביותר. בעבר ניתן היה למצאה מדרום אתיופיה ועד אנגולה והחלק המזרחי של דרום אפריקה. בעקבות ציד עבור בשר ועורות, הצטמצמה אוכלוסיית הזברות באופן משמעותי, ואפשר למצאן כיום בעיקר בשמורות טבע, אם כי עדיין מדובר במין הנפוץ מבין שלושת מיני הזברה.

במקור סווגה הקואגה כמין נפרד, Equus quagga‏ (1778), והזברה המצויה סווגה כמין בשם Equus burchelli. במהלך 50 השנים שאחר כך תיארו חובבי טבע וחוקרים סוגים רבים של זברות. בשל השוני הרב בתבניות הפסים (אין שתי זברות שתבניות הפסים שלהן זהות), נאבקו הטקסונומים במספר רב של "מינים" שתוארו, ולא הייתה דרך פשוטה לקבוע מי מכל המינים המתוארים הם מינים אמיתיים, מי הם תת-מינים, ומי היו פשוט שינויים טבעיים באותו תת-מין. הקואגה היה בעל החיים הנכחד הראשון שחקרו את ה-DNA שלו. מחקר גנטי שנערך בשנים האחרונות בסמית'סוניאן הוכיח כי הקואגה לא הייתה מין נפרד כלל, אלא תת-מין שנפרד מהזברה המצוייה, לפני 290,000 שנים עד 120,000 שנים, והציע כי שמה המדעי של הקואגה ישונה ל-Equus burchelli quagga. עם זאת, כללי קביעת השם המדעי פוסקים שכאשר יש יותר משם אחד למין, מקבל השם התקין הראשון שניתן למין עדיפות. מכיוון שהקואגה תוארה כ-30 שנים קודם לזברת בורצ'ל, נקבע שהשם התקין לקואגה הוא Equus quagga quagga, והשם התקין של זברה מצויה הוא לפיכך Equus quagga burchelli.

זברה בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "שנבוב":

ללא חשש (Least Concern; LC) – הקטגוריה כוללת מינים שאינם עומדים כלל בקריטריונים של הקטגוריות החמורות יותר.

דף קטגוריה זה כולל את 200 הדפים הבאים, מתוך 1,388 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

שנבוב בויקיפדיה