תקופה גיאולוגית

תקופה גיאולוגית
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: תקופה גיאולוגית.
זוהי הגדרה בת 15 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: יורה .

קצת מידע רנדומלי על הביטוי "יורה ":
יורה הוא הגשם הראשון שיורד בסתיו. בישראל, בדרך כלל יורד היורה בחודשים אוקטובר או נובמבר. היורה הוא גשם סמלי ביהדות והוא מבשר על בוא החורף – העונה הקרה והגשומה במזרח התיכון. תופעת היורה ייחודית לאקלים ים-תיכוני, שרק בו אין גשמים במשך עונת הקיץ. באזורי האקלים הממוזג לא מפסיקים הגשמים לפרק זמן ממושך בשנה ולכן לא מיוחסת שם חשיבות לגשם הראשון שמבשר את תחילת עונת גשמי הסתיו.
ההגדרה המטאורולוגית ליורה בישראל היא הגשם הראשון היורד כתוצאה מהשפעת שקע ברומטרי (מסוג שקע חזיתי), לאחר עונת הקיץ (שנמשכת בדרך כלל בין החודשים יוני לספטמבר).
במהלך הקיץ יכולים לרדת גשמים קלים כתוצאה מהתעמקות האפיק הפרסי שהיא מערכת שנוצרת כתוצאה משקע תרמלי, ונוכחת באורח קבע בחודשי הקיץ. במהלך הסתיו עשויים לרדת גשמי זעף גם כתוצאה מפעילות של אפיק מים סוף, אשר גם היא מערכת תרמלית, אולם בדרך כלל גשמים אלו לא יורדים בתפרוסת נרחבת.
במפה המצורפת ניתן לראות שקע קפריסאי (קווים לבנים – איזוברים) שמרכזו מעט צפונית לקפריסין. אירוע זה הביא (בגיבוי אפיק רום) לירידת גשם בעל אופי חורפי, שהיווה את היורה של אותה עונה.

נלקח מויקיפדיה