תבשיל ירקות ים תיכוני

תבשיל ירקות ים תיכוני
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: תבשיל ירקות ים תיכוני.
זוהי הגדרה בת 21 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: רטטוי .

קצת על רטטוי:
רטטוי (צרפתית: Ratatouille; שם מלא: Ratatouille niçoise) – מאכל פרובנסלי מסורתי המורכב מירקות מבושלים.
השם "רטטוי" מקורו בפועל הצרפתי touiller, שפירושו "להקפיץ אוכל".
מוצא המנה באזור שסביב ניס של ימינו. במקור שימשה כתבשיל לאיכרים עניים, שהיו מכינים אותה בחודשי הקיץ מירקות העונה: קישואים, עגבניות, פלפלים ירוקים ואדומים, בצל ושום. במקור היו הללו המרכיבים הבלעדיים שנכללו במנה, אולם כיום נהוג להוסיף גם חציל לתערובת. הירקות מתובלים בעשבי תיבול שונים, ומוקפצים קלות בשמן זית.
ישנן שתי דרכים מקובלות להכנת רטטוי. באחת – הירקות השונים מבושלים בנפרד ומעורבבים יחד לקראת סיום הבישול. בשנייה – השום, הבצל, הקישוא, החציל והפלפלים מבושלים יחד למשך פרק זמן ארוך על אש נמוכה, ומעורבבים עם העגבניות כשהם רכים ומתחילים להזהיב. העיקר בשתי שיטות ההכנה הוא לוודא כי הירקות, ובמיוחד החציל, מבושלים במידה מספקת.
את המנה מגישים בדרך כלל כתוספת, אך לעתים גם כמנה העיקרית בתוספת אורז או לחם.
במטבחים שונים ישנן גרסאות שונות לרטטוי הצרפתי, ולהן שמות אחרים, כגון הקפונטה מהמטבח האיטלקי, האימאם ביילדי מהמטבח הטורקי והפיסטו מהמטבח הספרדי.

נלקח מויקיפדיה