שיטת צליית בקר על הגריל

שיטת צליית בקר על הגריל
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: שיטת צליית בקר על הגריל.
זוהי הגדרה בת 23 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: אסאדו .

קצת מידע רנדומלי על הביטוי "אסאדו ":
אסאדו (בספרדית: Asado, צלוי) הינו מושג המשמש הן לתיאור שיטת צליית בשר על הגריל והן לתיאור סוג בשר מסוים – צלעות בקר בחיתוך רוחבי.
הבשר, בדרך כלל בקר, נצלה על הגריל או על אש. אסאדו נפוץ באזור פמפה בדרום אמריקה והינו מאכל מסורתי של ארגנטינה, אורוגוואי, פרגוואי, צ'ילה והמדינות הדרומיות של ברזיל. אסאדו הינו מאכל נפוץ גם בפיליפינים אך שונה בכך שהוא מבושל בנזיד על בסיס עגבניות ומוגש בצירוף תפוחי אדמה, גזר וירקות אחרים.
בברזיל, אסאדו נקרא "צ'ורסקו", אופן ההכנה זהה, השוני בתיבול הברזילאי בעת ההגשה. בגריל נעשה שימוש בעיקר בפחם ולא בגחלי עץ והברזילאים נוהגים לצלות את הבשר על שיפוד.
אסאדו יכול להיות מוכן או "אל אסאדור" או "אל אפריז'ה". ב"אל אסאדור" מבעירים אש על הקרקע או בבור ומבשלים את הבשר על צלבי מתכת הנקראים "אסאדורס" כאשר שלד החיה פרוס על הצלב כדי שחום האש יגיע לכל החלקים. ב"פריז'ה" מבעירים פחמים ומפזרים אותם על הבשר.
צורה מסורתית נוספת לצליית הבשר, בה נעשה שימוש בפטגוניה הארגנטינאית והצ'יליאנית היא גריל פחמים על הקרקע, כאשר החיה נמצאת על שיפוד עץ. נקרא גם "אסאדו אל פלו".
בשר האסאדו אינו "נח" במשרה לפני הצלייה, ההכנה היחידה שנעשית לפני הצלייה היא רק המלחה, ואף היא לא תמיד. החום והמרחק מהפחמים חשוב כדי שהבשר יעבור צלייה איטית. בדרך כלל לוקח כשעתיים להכין אסאדו.
האסאדו בדרך כלל מוגש על מגש רגיל או מחומם. לצידו מוגשים רוטב "צ'ימיצ'ורי", רוטב עגבניות, פלפל, שום, פטרוזיליה, לימון, שמן, חומץ או רוטב סלסה מוגשים גם הם לצד האסאדו. בצ'ילה מגישים לצד האסאדו "פברה", תבלין מקומי המוכן ממחית עשבי תיבול, שום ופלפלים חריפים.
ארוחת אסאדו ארגנטינאית מורכבת בדרך כלל ממבחר בשרים הניצלים על ידי ה"אסאדור" (הטבח). לפתיחה מוגשים "צ'וריסו" – סוג של נקניקיה המוגשת לרוב כ"צ'וריפאן" (מילולית: נקניקיה בלחם) – בתוך לחמנייה או באגט, "מורסיז'ס" (נקניק דם), "צ'ינצ'ולינס" (מעי בקר), "מוז'חס" (שקדים) ואיברים פנימיים אחרים, המלווים בפרובולטה – גבינה הנצליית אף היא. "הקוסטיז'ס" (צלעות) מוגשות לאחר מכן. אחריהם מוגשים "וסיו" (סטייק שריר הבטן), "מטמברה" (גלילת בשר ממולא), עוף ו"צ'יויטו" (גדי).
גם מאכלים כמו הפמפלונה האורוגוואי, חזיר וכבש פטגוני נכללים בארוחה, במיוחד במסעדות. בארוחת האסאדו מוגשים גם לחם, סלט ירקות פשוט המכיל חסה, עגבניות ובצלים או יכול להיות מוגש עם "ורדורחו" ירקות על הגריל (תערובת של תפוחי אדמה, תירס, בצל וחציל). בירה, יין, מי סודה ומשקאות אחרים מלווים תמיד ארוחה זו. הקינוחים בדרך כלל הינם פירות טריים, וכן פלאן וגלידה.

נלקח מויקיפדיה