רטייה תחבושת

רטייה תחבושת
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: רטייה תחבושת.
זוהי הגדרה בת 12 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: פד, פלסטר רטייה, אספלנית.

מידע רנדומלי על הביטוי "פד":

טמפון הוא ספוג דחוס עשוי כותנה או ריון אשר מוכנס לנקב של גוף האדם, לפצע או לאיבר בהליך ניתוחי במטרה לספוג נוזלים. הסוג הנפוץ ביותר של טמפון, שבו עוסק ערך זה, הוא טמפון חד-פעמי אשר מוחדר לתוך הנרתיק בתקופת הווסת כדי לספוג את נוזלי הווסת.

כתובות מצריות עתיקות מרמזות על כך שבתקופה הפרעונית השתמשו בסוג של טמפון עשוי פפירוס. במאה החמישית לפני הספירה הזכיר הרופא היווני הנודע היפוקרטס טמפונים עשויים מחתיכות עץ עטופות בבד.

ב-19 בנובמבר 1931 רשם הרופא האמריקאי ארל קליבלנד האס (Earle Cleveland Haas) מדנוור שבקולורדו פטנט על טמפונים עם מוליך שנקראו "טמפקס", אשר נמכרים עד היום תחת השם הזה.

גרטרוד טנדריך (Gertrude Tendrich) קנתה ב-16 באוקטובר 1932 את הפטנט ואת המותג תמורת 32,000 דולרים אמריקאיים וייסדה את חברת "טמפקס" לייצור המוני של טמפונים.

המהנדס קרל האן (Carl Hahn) הביא את המוצר בשנות ה-50 לשוק הגרמני. אחרי התלבטויות רבות בחר למוצר שלו שם פשוט בשפה הגרמנית: "Ohne Binde" (ללא תחבושת), ובקיצור ".O.B" (או-בה), שגם הוא מותג מוכר עד היום.

בשנים הראשונות יוצרו טמפונים כמעט אך ורק מכותנה. עם השנים עבר כמעט כל הייצור להשתמש בחומר הנקי והסופג הרבה יותר ויסקוזה.

פד בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "אספלנית":

תחבושת היגיינית (נקראת גם פד) משמשת נשים בימי וסת כאמצעי לספיגת דם הווסת. התחבושת נמצאת בין גוף האישה לתחתונים ודם המחזור נספג בתוכה, בניגוד לטמפון אשר סופג את הדם כאשר הוא נמצא בתוך הנרתיק ולגביעונית אשר אוגרת את הדם כשהיא נמצאת בתוך הנרתיק.

התחבושות ההיגייניות מתחלקות לחד-פעמיות ולרב-פעמיות וממוינות בדרך כלל על פי רמת ספיגה.

בישראל החברות המובילות ביצור תחבושות חד-פעמיות הן פרוקטר אנד גמבל עם המותג "אולוויז" וחוגלה-קימברלי עם המותג "קוטקס".

התחבושות הרב-פעמיות עשויות בד. הן אינן נזרקות לאחר שימוש בודד ולכן מהוות אלטרנטיבה חסכונית יותר ואקולוגית יותר. ניתן להכין אותן בקלות בבית. עבור נשים רבות, מגע בד טבעי רך עם הגוף נעים יותר ממגע תחבושת סינתטית. הן נחשבות נוחות במיוחד עבור דימום שלאחר לידה כאשר הפות רגיש במיוחד. נוסף לכך, תחבושת מבד טבעי מסריחה פחות מתחבושת סינתטית מאחר שהיא עשויה מחומר נושם יותר. החסרונות של התחבושות הרב-פעמיות הם הצורך לכבס אותן, וכן הצורך לשמור אותן בתיק ייעודי אטום למים ולריח במידה והן מוחלפות מחוץ לבית.

אספלנית בויקיפדיה