סוג של ריבה

סוג של ריבה
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: סוג של ריבה.
זוהי הגדרה בת 11 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: מרמלדה, קונפיטורה .

מידע רנדומלי על הביטוי "מרמלדה":

מרמלדה (Marmalade) היא ריבה העשויה מפירות. באנגליה המונח משמש לתאר ריבה העשוייה פרי הדר וסוכר (כאשר מדובר בתפוזי סביליה – תפוזים מרים מספרד); הריבה מיוצרת גם מבשרו של פרי ההדר וגם מקליפתו המרה, ומכאן טעמה המתוק-מריר של הריבה.

בספרדית ובפורטוגזית המונח משמש לתאר ריבה מפירות שונים.

מקורה של הריבה במטבח יוון העתיקה. היוונים גילו כי בישול פירות עם דבש, וקירור הנוזל מביא להגבשותו וליצרת מאכל הנשמר זמן רב. בתקופת האימפריה הרומית נפוצה שיטת הכנת הריבה ברחבי האימפריה, כאשר שמה של הריבה בשפות אירופה (ושמה של המרמלדה) מקורה במילה היוונית לריבה – μελίμηλον (מלימלון – "דבש תפוחים" או "דבש פירות", כאשר המילה "מלון" – μῆλον – שימשה הן לציון תפוחים והן לציון פירות עצים באופן כללי).

אפיקיוס, בספר הבישול שכתב, מתאר מתכון להכנת ריבה של חבושים.

המונח "מרמלדה" שימש לתיאור ריבת פרי בפורטוגל החל מימי הביניים. בשלהי ימי הביניים שימש המונח גם בצרפתית ובשנת 1480 שימש המונח לתיאור הריבה גם באנגליה.

ריבת מרמלדה העשוייה תפוזים הפכה פופולרית באנגליה במאה ה-16. תעודות מתקופת הנרי השמיני מציינות כי בשנת 1524 קיבל המלך במתנה קופסה מלאה מרמלדה, דבר המעיד על מעמדו של המאכל.

מרמלדה בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "קונפיטורה ":

מרמלדה (Marmalade) היא ריבה העשויה מפירות. באנגליה המונח משמש לתאר ריבה העשוייה פרי הדר וסוכר (כאשר מדובר בתפוזי סביליה – תפוזים מרים מספרד); הריבה מיוצרת גם מבשרו של פרי ההדר וגם מקליפתו המרה, ומכאן טעמה המתוק-מריר של הריבה.

בספרדית ובפורטוגזית המונח משמש לתאר ריבה מפירות שונים.

מקורה של הריבה במטבח יוון העתיקה. היוונים גילו כי בישול פירות עם דבש, וקירור הנוזל מביא להגבשותו וליצרת מאכל הנשמר זמן רב. בתקופת האימפריה הרומית נפוצה שיטת הכנת הריבה ברחבי האימפריה, כאשר שמה של הריבה בשפות אירופה (ושמה של המרמלדה) מקורה במילה היוונית לריבה – μελίμηλον (מלימלון – "דבש תפוחים" או "דבש פירות", כאשר המילה "מלון" – μῆλον – שימשה הן לציון תפוחים והן לציון פירות עצים באופן כללי).

אפיקיוס, בספר הבישול שכתב, מתאר מתכון להכנת ריבה של חבושים.

המונח "מרמלדה" שימש לתיאור ריבת פרי בפורטוגל החל מימי הביניים. בשלהי ימי הביניים שימש המונח גם בצרפתית ובשנת 1480 שימש המונח לתיאור הריבה גם באנגליה.

ריבת מרמלדה העשוייה תפוזים הפכה פופולרית באנגליה במאה ה-16. תעודות מתקופת הנרי השמיני מציינות כי בשנת 1524 קיבל המלך במתנה קופסה מלאה מרמלדה, דבר המעיד על מעמדו של המאכל.

קונפיטורה בויקיפדיה