נאמן למולדתו

נאמן למולדתו
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: נאמן למולדתו.
זוהי הגדרה בת 12 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: פטריוט .

קצת מידע רנדומלי על הביטוי "פטריוט ":
MIM-104 פטריוט (MIM-104 Patriot) הנה מערכת נשק נגד מטוסים וטילים בליסטיים שיוצרה על ידי חברת ריית'און האמריקאית. במערך ההגנה האווירית בחיל האוויר הישראלי מכונה המערכת "יהלום". השם PATRIOT הוא למעשה ראשי תיבות של Phased Array TRacking to Intercept Of Target הודות לעקרון "מערך המופע" (Phased Array). כיוון שאנטנת המכ"ם היא מסוג Phased Array, הרי שהיא בנויה ממספר רב של אלמנטי שידור-קליטה כשלכל אחד ניתן להזין מופע (פאזה) שונה. דבר זה מאפשר להסיט את אלומת המכ"ם הן בשידור והן בקליטה לכיוון אחר בזמן אפסי, ולמעשה לסרוק את המרחב עליו אמון המכ"ם מבלי לבצע תנועה מכנית של האנטנה. בנוסף, לשיטה זו יתרונות בהתמודדות עם לוחמה אלקטרונית, למשל על ידי יצירת הגבר אפס בכיוון ממנו מגיע אות שמטרתו לחסום את המכ"ם וע"י כך להתגבר על החוסם עוד בשלב הקליטה.
הרעיון שעומד מאחורי מערכת הפטריוט עלה עוד בשנות השישים. פיתוח המערכת החל בשנת 1976 והיא הייתה מבצעית כנגד מטוסים החל משנת 1982, וכנגד טילים בליסטיים משנת 1988. לפרסום רב זכתה מערכת הפטריוט בימי מלחמת המפרץ, אז נעשה בה שימוש נרחב. במהלך המלחמה, מינואר ועד פברואר 1991, נפרסו סוללות פטריוט של צבא ארצות הברית בערב הסעודית ובישראל במטרה ליירט טילי סקאד עיראקיים, אולם היא נמצאה כלא יעילה מספיק, כיון שטיל הפטריוט התקשה בזיהוי ראש הקרב של טיל הסקאד.
סוג אחד של מערכת הפטריוט מצויד במשגרים ניידים מדגם M-901. משגרים אלו נגררים על ידי רכב ייעודי של חברת "אושקוש" בעל הנעה 8X8 המתאים לנסיעה בשטח. גרסה אחרת של המשגר מורכבת כיחידה אחת ומקורה בגרמניה, כאשר הרכב הנושא אותה הוא של חברת "מאן". כל משגר פטריוט מדגמי "PAC-1" ו- "PAC-2" יכול לשאת עד ארבעה טילים ומשגרי "PAC-3" עד 16 טילים (אך הם קטנים יותר). במשך השנים יוצרו גרסאות שונות לטילי הפטריוט. כך לדוגמה, נתוניו של דגם PAC 2 (גרסה משופרת עם יכולת התמודדות טובה יותר עם טילים בליסטיים): אורכו – 5.31 מטרים, משקלו 900 ק"ג והוא טס במהירות שמגיעה לשיא של 5.5 מאך. מרכז הבקרה: Engagement Control Station (מכונה בקיצור ECS) הוא נייד גם כן.
מערכת הפטריוט מסוגלת ליירט כלי טיס עוינים מטווח של כ-160 ק"מ וטילים מטווח של כ-60 ק"מ וכן מצוידת במערכת זע"ט (זיהוי עמית-טורף) לזיהוי מטרות ידידותיות ועוינות ואף במערכת למניעת שיגור טילים בשוגג לעבר מטרות ידידותיות. מכ"ם הפטריוט (המכונה Radar Set‏ – RS) מדגם AN/MPQ-53 מצויד באמצעי התמודדות כנגד לוחמה אלקטרונית (נ"לא או ECCM – Electronic Counter Counter Measures) מתקדמים.
גדוד סוללות פטריוט יכול לתקשר עם מרכז בקרה גדודי: Information Coordination Center (בראשי תיבת: ICC), אשר מסוגל להעביר מידע בין הסוללות (וסוללות נ"מ אחרות, כגון סוללות טילי הוק) ולהקצות להן מטרות ליירוט. כמו כן ביכולתו לתקשר עם סוללות נ"מ אחרות כגון סוללות ההוק.
מערכת הפטריוט נמכרה לישראל, גרמניה, ספרד, יפן, הולנד, יוון, פולין, טורקיה, בחריין, מצרים, כווית, דרום קוריאה, טיוואן, ערב הסעודית ובלגיה.

נלקח מויקיפדיה