מטוס נושא פצצות

מטוס נושא פצצות
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: מטוס נושא פצצות.
זוהי הגדרה בת 15 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: מפציץ .

קצת על מטוב מפציץ:
מפציץ הוא מטוס צבאי שנועד להטיל פצצות על מטרות קרקע. המפציצים זכו לעדנה בעיקר בתקופת מלחמת העולם השנייה. כיום המפציץ המסורתי הולך ונדחק הצידה ומופיעים יותר מטוסי קרב שמסוגלים לשאת חימוש הכולל פצצות.
סוגי מפציצים:
מפציץ צלילה – מטוס מפציץ קטן שמפציץ את מטרותיו באמצעות צלילה כמעט אנכית אל המטרה, וברגע שהפצצות הוטלו, המטוס עולה חזרה לגובה טיסה. שיטה זו הוכחה כבעלת דיוק גבוה וכמעט שאינה חושפת את הטיס לאש נ"מ. השימוש במטוסים מהסוג הזה היה נפוץ בהפצצת גשרים או ספינות – למעשה בקרב מידוויי רוב נושאות המטוסים שטבעו טובעו בגלל פצצות ששוחררו ממפציצי צלילה. השימוש המתועד הראשון בשיטת הצלילה היה במלחמת העולם הראשונה. במלחמת העולם השנייה יוצרו מטוסים המיועדים במיוחד למטרה זו. לאחר מלחמת העולם השנייה מפציצי הצלילה נעלמו בעקבות התפתחות כלי הנ"מ ומפני שהצבאות העדיפו את מטוסי הקרב הזריזים, לעומת מפציצי הצלילה האיטיים והפגיעים לפיכך. דוגמאות: SBD דאונטלס, שטוקה וה- Aichi D3A.
מפציץ טורפדו- מפציץ שמסוגל הן להטיל פצצות רגילות והן לשחרר טילי טורפדו במעופו – לשם הטבעת ספינות. הטילים בהם השתמשו היו קטנים וקלים יותר מהטילים בהם השתמשו הצוללות. הרעיון הפך מעשי ומבצעי בשנים המאוחרות של מלחמת העולם הראשונה, והשימוש בו נמשך גם במלחמת העולם השנייה. בסוף המלחמה ירד בהדרגה השימוש במפציצי טורפדו, ובשנות ה-80 נעלם סופית. כיום ישנם מסוקים ומטוסי קרב המסוגלים לשחרר טילי טורפדו – אך מפציץ הטורפדו המקורי נעלם. דוגמאות: TBF אוונג'ר, בריסטול בופייטר, Aichi D3A.
מפציץ חמקן – רעיון חדש יחסית של מפציצים המסוגלים, בשל עיצובם המיוחד, להטות את גלי המכ"ם המגיעים אליהם לכיוון שאינו מאפשר חזרה של גלי המכ"ם לתחנת המכ"ם (מטוסים רגילים מחזירים את גלי המכ"ם ישירות לתחנה) ובכך להטעות את האויב, ולמזער באופן ניכר סיכויים ליירוט. בנוסף, מפציצים מסוג זה מכוסים בחומר בולע מכ"ם בצבע שחור. הרעיון תומרץ במלחמה הקרה, אף על פי שהמחקר והפיתוח של מפציצים כאלה היו יקרים מאוד. רעיון זה יושם עד לאחרונה על 2 מטוסים: F-117 נייטהוק שהיה מטוס תקיפה עד שהוצא מהשרות ב-2007, ומטוס הB-2 ספיריט שיועד להפצצה. בשנים האחרונות השכילו המהנדסים להעביר את אלמנט החמקנות גם למטוסי ירוט ותקיפה קונוונציונלים יותר כגון: F-22 ראפטור וF-35 לייטנינג II, שכמותו הותר לישראל לרכוש באוגוסט 2010.
מפציץ אסטרטגי – מפציץ המסוגל להטיל משקל רב של פצצות על מטרות (בדרך כלל מרכזי תעשייה/גשרים/סכרים) באזורים מרוחקים כדי לפגוע במאמץ המלחמה של אויב. מפציץ מסוג זה היה חשוב במלחמה הקרה, שכן היה סוג המפציץ היחיד המסוגל לשאת תחמושת גרעינית למרחקים ארוכים. דוגמאות: B-52 , אוורו לנקסטר, B-29, Tu-95
מטוס לסיוע קרוב – סוג של מפציץ טקטי הפועל בקירבה ישירה לכוחות חי"ר או טנקים וכלי רכב קרביים משוריינים אחרים. בהתאם להיות המטוס תומך הקרקע סוג של מפציץ טקטי גם כאן אין תקיפה של מטרות גדולות. ישנם מספר רב של כינויים לסוג זה מפציצים – מטוס תקיפה, מפציץ-קרב, לוחם טקטי, Tank Buster (בפירוש מילולי – מכסח טנקים), מפציץ טקטי ועוד. דוגמאות: סופווית' קמל, שטוקה, הוקר הוריקן, Il-2 שטורמוביק, A-10 ,F/A-18 ,F-35.
נלקח מויקיפדיה