מוצר חלב הנוצר באמצעות החמצה

מוצר חלב הנוצר באמצעות החמצה
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: מוצר חלב הנוצר באמצעות החמצה.
זוהי הגדרה בת 28 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: יוגורט.

מידע רנדומלי על הביטוי "יוגורט":

Lactobacillus acidophilus או אצידופולוס הוא מין נפוץ של חיידקים ידידותיים המבצעים תסיסה הומולקטית, שבה מותסס סוכר לחומצה לקטית. חיידקים אלו מצויים באופן טבעי במערכת העיכול, ועמידים לאנזימים מעכלים ול-pH נמוך. תנאי הגידול המועדפים עליהם הם pH נמוך (מתחת ל-5.0), וטמפרטורה של כ-37°C.

לחלק מהזנים של האצידופלוס תכונות פרוביוטיות, וחיידקים כאלו מוספים לתוספי מזון ולמוצרי חלב מוחמצים כגון יוגורט וגם להכנת תחליפים טבעוניים. החיידקים מסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול, משפרים את פעילות המעי הגס ומחזקים את המערכת החיסונית.

אנטיביוטיקה הנלקחת דרך הפה עשויה לפגוע גם בחיידקים ידידותיים, ובפרט בחיידקי אצידופלוס. מסיבה זו ניתנת לעתים המלצה לצרוך L. acidophilus כדי לשקם את פלורת המעי.

חיידקי הלקטובצילוס נמצאים גם בנרתיק האישה, שם הם מפרישים לקטט שמסייע לשמור על pH נמוך שרוב הפטריות והחיידקים לא מסוגלים לעמוד בו.

יוגורט בויקיפדיה