זן כלבים

זן כלבים
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: זן כלבים.
זוהי הגדרה בת 8 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: פאג, תחש, באסט, ביגל, פודל, קולי, קוקר שלטי, בולדוג, בריארד, דוברמן, לברדור, סמוייד, פוינטר, פיטבול, שנאוצר, בולמסטיף, צ'יוואווה, רוטווילר, דני ענק, צ'או צ'או, רועה גרמני.

מידע רנדומלי על הביטוי "פאג":

לפדרציה הבינלאומית לכלבנות יש מערך ובו 10 קבוצות גזעי כלבים. סידור זה הוא יחיד במינו. בכל הקבוצות הללו קיימים גזעים שרשום מה הייתה מטרתם המקורית.

מערך הקבוצות של הפדרציה הבינלאומית לכלבנות הוא ייחודי לפדרציה זו. כל הקבוצות מכילות כלבים שהורבעו למטרה ספציפית, יותר ספציפית ממועדוני כלבים אחרים. קבוצות אלו מפוצלות יותר ממועדוני כלבים דוברי אנגלית אחרים. זוהי דוגמה למדרג המשמש את מערך זה:

גזע לדוגמה: ביוהאנד נורווגי

קבוצות הפדרציה הבינלאומית לכלבנות הן:

פאג בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "תחש":

התחש מוזכר בתנ"ך כסוג של עור שבו השתמשו, בעיקר במלאכת עשיית המשכן. זהותו של התחש די עמומה, ונאמרו לגביה דעות שונות, מימי קדם ועד היום. לרוב רואים בו סוג של בעל חיים, אולם היו גם ששיערו שמדובר בסוג עיבוד עור או צביעתו.

במלאכת עשיית המשכן מוזכר שימוש ב"עורות תחשים". כך בציווי על התרומות למשכן (שמות, כ"ה, ה' )

וכך בציווי על עשיית המכסה לאוהל המשכן (שמות, ל"ה, ז'):

ועוד כמה פעמים באותו הקשר. בספר במדבר (ד', י'-י"ד) מוזכר גם שאת המנורה, מזבח הזהב, כלי השרת ומזבח העולה כיסו במהלך המסעות ב"כסוי עור תחש". לא מוזכר דבר על זהותו של התחש, או על מאפיין כלשהו שלו, מעבר לכך שהשתמשו בעורו. רמז אפשרי נוסף לזהותו הוא שהשתמשו בו במדבר סיני, ואם כן מדובר בחיה שנמצאת באזור הזה, ואשר ניתן להשתמש בעורה לצרכים כגון עשיית אוהל.

איזכור נוסף של התחש במקרא הוא בספר יחזקאל, שבו ממשיל הנביא את עם ישראל לאסופית שנמצאה במדבר על ידי האל, והוא מתאר את המלבושים שבהם הלביש אותה (ט"ז, י'):

אם כן, תחש הוא עור יוקרתי, שהשתמשו בו לעשיית סוג של נעליים.

מעבר למופעים אלה, התחש אינו מופיע יותר במקרא (יושם לב שלעולם אין הוא מופיע כיצור חי, אלא רק בהקשר העורות הלקוחים ממנו).

תחש בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "ביגל":

קבוצת ציידי הריח וקרוביהם או הקבוצה השישית של הפדרציה הבינלאומית לכלבנות היא קבוצה של גזעי כלבים המשמשת את הפדרציה הבינלאומית לכלבנות בלבד. קבוצה זו מכילה ציידי ריח.

למידע נוסף, קבוצת ציידי הריח וקרוביהם של הפדרציה הבינלאומית לכלבנות.

דף קטגוריה זה כולל את 5 הדפים הבאים, מתוך 5 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

ביגל בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "פודל":

קבוצת כלבי הלוויה והזעירים או הקבוצה התשיעית של הפדרציה הבינלאומית לכלבנות היא קבוצה של גזעי כלבים המשמשת את הפדרציה הבינלאומית לכלבנות בלבד. קבוצה זו מכילה כלבי טוי.

למידע נוסף, קבוצת כלבי הלוויה והזעירים של הפדרציה הבינלאומית לכלבנות.

דף קטגוריה זה כולל את 16 הדפים הבאים, מתוך 16 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

פודל בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "קולי":

הקולי גס-השיער (Rough Collie) שייך למשפחת הכלביים ושימש במקור לרעיית צאן.

גזע הקולי גס-השיער מוכר בעיקר הודות לדמות הראשית מתוך הסרט "לאסי שובי הביתה".

קולי בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "בולדוג":

קטגוריה זו כוללת את הקצרמרים בנושא בעלי חיים.

הדפים בקטגוריה זו מכילים את התבנית {{קצרמר}} עם הפרמטר "בעלי חיים":

↑  •  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z  •  0-9

דף קטגוריה זה כולל את 5 קטגוריות המשנה הבאות, מתוך 5 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

דף קטגוריה זה כולל את 178 הדפים הבאים, מתוך 178 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

בולדוג בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "דוברמן":

הדוברמן החברמן (הסדרה הייתה ידועה גם כ"דובי דוברמן") הייתה תוכנית טלוויזיה מקורית של הטלוויזיה החינוכית בת חמישה פרקים ששודרה במקור ב-1981 ולאחר מכן בשידורים חוזרים רבים, וזכתה לפופולריות רבה בקרב ילדי הארץ בשנות השמונים. בשנת 2011 נבחר דובי להיות במקום הרביעי במצעד הדמויות האהובות ביותר של הטלוויזיה החינוכית.

התוכנית נועדה לחנך את הילדים בנושא זהירות בכבישים באמצעות כלב דוברמן ידידותי המוצג כדוקטור לחוקי תנועה. דובי הדוברמן נבח כשמשתתפי הסדרה עשו עברות תנועה והשוטר (דורי בן זאב) נהג להסביר להם את טעותם. בן זאב ומקהלת הילדים שהשתתפו בסדרה שרו שירים שהקלו על זכירת חוקי התנועה. כך הסדרה לימדה את הצופים בה כיצד חוצים כבישים, מה עושים כאשר הרמזור הירוק כבה, שחציית כביש באלכסון היא אסון ועוד.

בשנת 2007 הוט הוסיפה את קטגורית סדרות הטלוויזיה החינוכית לערוץ ה-VOD שלה ולכבוד העלייה הפיקה גרסה חדשה לסדרה. כלב הדוברמן המקורי ששיחק את דובי בסדרה מת ומצאו כלב חדש שישחק את דובי: בובוש, דוברמן בן 8 מכפר ויתקין. בגרסה הזאת רק דורי בן זאב נענה לאתגר ושיחק עם קבוצת ילדים חדשה.

דוברמן בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "לברדור":

חצי האי לברדור (באנגלית: Labrador Peninsula) הוא חצי אי גדול במזרח קנדה. ממערב תוחם אותו מפרץ הדסון, מצפון מצר הדסון ממזרח ים לברדור ומדרום-מזרח מפרץ סנט לורנס. חצי האי כולל את מחוז לברדור, המהווה חלק מפרובינציית ניופאונדלנד ולברדור, ואת מחוזות סאגנה-לאק-סה-ז'ה, קוט-נורד ונורד דו-קוובק, השוכנים בנפת קוובק. שטחו הוא 1,400000 קמ"ר ואוכלוסייתו מונה כ-150,000 נפש, לפי מפקד האוכלוסין של 2006.

חצי האי מוקף ים מכל עבריו פרט לדרום-מערב, שם הוא מתחבר עם קנדה גופא. החלק הצפון-מערבי של חצי האי לברדור הוא בצורת חצי-אי קטן, חצי האי אונגבה, המוקף במפרץ הדסון, מצר הדסון ומפרץ אונגבה. הנקודה הצפונית ביותר של חצי האי אונגבה, כף וולסטנהולם, היא גם הנקודה הצפונית ביותר של חצי האי לברדור ושל נפת קוובק.

חצי האי מהווה רמה שעמקי נהרות חוצים אותה. כמה רכסי הרים מתנוססים מעליה. הרי טורנגאט, בחלקו הצפוני של חצי האי, כוללים את הנקודה הגבוהה ביותר של חצי האי, מאונט קובוויק, המגיע לרום של 1652 מטרים והוא גם הנקודה הגבוהה ביותר בקנדה מזרחית לאלברטה. בהרים אלה נמצא גם הפארק הלאומי הרי טורנגאט, הפארק הלאומי היחיד של קנדה בחצי האי לברדור. הפארק שוכן בנפת ניופאונדלד ולברדור, ואילו הפארק הלאומי קורויואג שייך לנפת קוובק.

לברדור בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "סמוייד":

קבוצת השפיץ והטיפוסים הפרימיטיבים או הקבוצה החמישית של הפדרציה הבינלאומית לכלבנות היא קבוצה של גזעי כלבים המשמשת את הפדרציה הבינלאומית לכלבנות בלבד. קבוצה זו מכילה כלבי שפיץ וכלבים פרימיטיבים.

למידע נוסף, קבוצת השפיץ והטיפוסים הפרימיטיבים של הפדרציה הבינלאומית לכלבנות.

דף קטגוריה זה כולל את 11 הדפים הבאים, מתוך 11 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

סמוייד בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "פוינטר":

פריסילה מארי פוינטר (נולדה ב-18 במאי 1924) היא שחקנית אמריקאית המשחקת בתיאטרון בסרטים ובסדרות טלוויזיה. היא החלה את הקריירה שלה בתיאטרון, כולל הפקות בברודוויי. מאוחר יותר עברה פוינטר להוליווד על מנת לשחק בסרטים ובטלוויזיה. היא אימה של המועמדת לפרס האקדמיה איימי אירווינג, מה שהופך אותה גם לחותנת לשעבר של יוצרי הסרטים סטיבן ספילברג וברונו ברטו ולחותנת של יוצר הסרטים הדוקומנטריים קנת בווסר ג'וניור.

פוינטר נולדה בעיר ניו יורק. אימה, אוגוסטה לאונורה (לבית דיוויס), הייתה אמנית ומאיירת, ואביה, קנת' קית פוינטר, היה אמן. אחד מסביה של אימה, יעקב ברט כהן, היה ממשפחה יהודית שחיה בארצות הברית מאז המאה ה-18.

פוינטר הייתה נשואה לבמאי הקולנוע ג'ולס אירווינג, לשעבר המנהל האמנותי של מרכז לינקולן, מ-1947 ועד מותו ב-1979. ב-1980 היא התחתנה עם השחקן הבמאי והמפיק רוברט סימונדס, שהיה המפיק השותף של ג'ולס אירווינג במרכז לינקולן. היא הופיעה מספר פעמים בהפקות במה לצד סימונדס, והם נשארו נשואים עד מותו ב-2007.

פוינטר היא אימם של הבמאי דיוויד אירווינג ושל השחקנית איימי אירווינג.

פוינטר בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "פיטבול":

כלב גזעי מתייחס לכלב מגזע מודרני המזכיר למדי כלבים נוספים מאותו הגזע ומתועד באחת ממרשמות הגזע הגדולות. תיעוד (כדי שהכלב יוכר בכך שירד מהשושלת הספציפית) והרשמה מבדילים את הגזעים המודרניים מסוגי הכלבים ומצמחי התרבות המסורתיים (שנקראים לעתים גזעים טבעיים או גזעים קדומים) שהתפתחו תחת השפעת האדם לאורך תקופת זמן ארוכה על מנת שיוכלו לעשות עבודה מסוימת.

קטגוריה זו כוללת את גזעי הכלבים הגזעיים.

למידע נוסף ראו כלב גזעי.

דף קטגוריה זה כולל את 2 קטגוריות המשנה הבאות, מתוך 2 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

דף קטגוריה זה כולל את 104 הדפים הבאים, מתוך 104 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

פיטבול בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "שנאוצר":

קטגוריה זו כוללת גזעי כלבים.

דף קטגוריה זה כולל את 2 קטגוריות המשנה הבאות, מתוך 2 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

דף קטגוריה זה כולל את 10 הדפים הבאים, מתוך 10 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

שנאוצר בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "צ'יוואווה":

קבוצת כלבי הלוויה והזעירים או הקבוצה התשיעית של הפדרציה הבינלאומית לכלבנות היא קבוצה של גזעי כלבים המשמשת את הפדרציה הבינלאומית לכלבנות בלבד. קבוצה זו מכילה כלבי טוי.

למידע נוסף, קבוצת כלבי הלוויה והזעירים של הפדרציה הבינלאומית לכלבנות.

דף קטגוריה זה כולל את 16 הדפים הבאים, מתוך 16 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

צ'יוואווה בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "רוטווילר":

שער הקהילה > תחזוקה > ערכים הדרושים הבהרה

קטגוריה זו מרכזת ערכים הדורשים הבהרה עקב טקסט לא ברור.

↑  •  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z  •  0-9

דף קטגוריה זה כולל את 200 הדפים הבאים, מתוך 2,165 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

רוטווילר בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "דני ענק":

קטגוריה זו מכילה את רשימת הערכים הקצרמרים במחלקת היונקים.

דף קטגוריה זה כולל את 200 הדפים הבאים, מתוך 285 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

דני ענק בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "צ'או צ'או":

קבוצת השפיץ והטיפוסים הפרימיטיבים או הקבוצה החמישית של הפדרציה הבינלאומית לכלבנות היא קבוצה של גזעי כלבים המשמשת את הפדרציה הבינלאומית לכלבנות בלבד. קבוצה זו מכילה כלבי שפיץ וכלבים פרימיטיבים.

למידע נוסף, קבוצת השפיץ והטיפוסים הפרימיטיבים של הפדרציה הבינלאומית לכלבנות.

דף קטגוריה זה כולל את 11 הדפים הבאים, מתוך 11 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

צ'או צ'או בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "רועה גרמני":

כלב רועים מתאר תפקיד מסורתי שניתן למספר גזעי כלבים במשק הבית האנושי. המטלות הכללות בתפקיד זה מורכבות ומרובות: בנוסף לתפקיד הבסיסי שלהם לדאגה ושמירה על העדר מלוכד, עליהם אף להגן על העדר מפני שודדים וטורפים למיניהם כגון זאבים, וכן להיות בני לוויה במסעותיו הרבים והארוכים מחוץ לבית של הרועה.

כלבי הרועים אשר נחשבים קלים לאילוף, מסוגלים אף להגיב לפקודה שניתנה מבעליהם ממרחק של חצי קילומטר. פקודות האילוף כוללות שריקות מיוחדות, תנועות ידיים ואף תנועות עיניים.

תפקידי כלבי הרועים מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות המצריכות תכונות שונות, ולרוב ייבחרו גזעי כלבים שונים לכל תפקיד:

התנהגות כלבי הרועים מתבססת בעצם על התנהגותם של אבות אבותיהם – הזאבים. כדי ללכוד את טרפו, משתמש הזאב בטכניקה של מארב, התגנבות ומרדף. כלבי הרועים מסתמכים למעשה על אותה הטכניקה למעט הבדל אחד קטן וחשוב ביותר – אי טריפת החיה הניצודה, או במקרה שלהם, העדר. במהלך הביות ופיתוח הגזע שם האדם "מעצור" בתהליך של פגיעת בעל החיים.

רוב גזעי כלבי הרועים המשתמשים בטכניקת איסוף העדר הם כלבים בגודל קטן עד בינוני. על הכלבים להיות זריזים ביותר, וזאת כדי שיוכלו לכנס את העדר במהירות.

רועה גרמני בויקיפדיה