אורכידאה

אורכידאה
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: אורכידאה.
זוהי הגדרה בת 8 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: סחלב.

מידע רנדומלי על הביטוי "סחלב":

אמוץ דפני (נולד ב-1944) הוא בוטנאי ומשורר ישראלי, פרופסור אמריטוס במכון לאבולוציה ובחוג לביולוגיה אבולוציונית וסביבתית באוניברסיטת חיפה.

דפני רכש את השכלתו האקדמית באוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1970 השלים את עבודת המוסמך בהנחייתה של קלרה חן בנושא "מחקר ביוסיסטמטי בסוג זהבית בישראל ובאזורים הסמוכים". בשנת 1975 השלים את עבודת הדוקטורט בהנחייתם של קלרה חן ומשה נגבי, בנושא "ביולוגיה משווה של ינבוט השדה מבתי גידול שונים בישראל". בשנים 1975-1976 השתלם במסגרת בתר-דוקטורט באוניברסיטת ליברפול באנגליה. עם שובו לישראל, בשנת 1977, התמנה לעמית מחקר במכון לאבולוציה באוניברסיטת חיפה, בו עבד עד לפרישתו בשנת 2012. בשנת 1997 התמנה לפרופסור מן המניין. גם כיום, לאחר פרישתו לגמלאות, הוא ממשיך במחקר אקטיבי ומפרסם מאמרים רבים.

מחקריו של דפני מקיפים מגוון תחומים הקשורים לבוטניקה, אך בעיקר עוסקים באקולוגיה ואבולוציה של האבקה, ובאתנובוטניקה. מחקריו בתחום ההאבקה עוסקים בפענוח מנגנוני ההאבקה של צמחי בר מגוונים ובתהליכים האבולוציוניים שהביאו לכך, באקולוגיה ואבולוציה של האבקת רמייה, בניתוח רשתות האבקה וחשיבותן לצורך שימור מינים נדירים, בהשפעת שריפה על יחסי פרחים-מאביקים, באקולוגיה של חברות מאביקים והשפעת מינים פולשים ומתפרצים, בפרקטיקה ופיתוח שיטות לחקר מנגנוני האבקה, בכימות יעילויות האבקה, באיפיון סינדרומי האבקה ומקרים שחורגים מהם, ובקשר בין המורפולוגיה והפיזיולוגיה של הפרח לאלו של המאביק ולאופי מנגנון ההאבקה. דפני פרסם שני ספרים על פרקטיקה של חקר האבקה, המהווים מדריך מקיף לחוקר ההאבקה וכוללים פירוט והשוואה של שיטות המחקר השונות בהאבקה על יתרונותיהן וחסרונותיהן. דפני השקיע שנים רבות בחקר מנגנוני ההאבקה של משפחת הסחלביים ונציגיה בישראל, וגילה בהם מספר מנגנונים ייחודיים של האבקת רמייה.

סחלב בויקיפדיה