ניפוי

ניפוי
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: ניפוי.
זוהי הגדרה בת 5 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: ברירה, מיון, ניקוי .

מידע רנדומלי על הביטוי "ברירה":

בהלכות שבת, מְלֶאכֶת הַבּוֹרֵר היא אחת מל"ט המלאכות האסורות בשבת, הגדרתה היא, ברירת דבר רצוי מדבר אחר לא רצוי, בתלמוד ובהלכה המלאכה נקראת כ"הבורר פסולת מתוך אוכל" האוכל הוא משל לדבר הנצרך, ופסולת הוא הדבר שלא צריך אליו.

לפי פרשנותו של התלמוד בבלי, גם מלאכת זורה, שהיא זריית התבואה וזריקתה בכול כלפי מעלה, לאחר הדישה, כדי לגרום שהשיבלים – הכבדים יותר – יפלו למקום הרצוי, וקני החיטים – הקלים יותר, יתפזרו למקום אחר, היא אותה מלאכה, שמהותה ברירת פסולת מתוך אוכל, וכך גם מלאכת מרקד שהיא הרקדת הקמח בנפה, כדי לגרום לקמח, הדק יותר, ליפול למטה, ולהותיר את הפסולת למעלה, גם היא ברירת אוכל מתוך פסולת, אך למרות זאת הן מנויות כשלוש מלאכות נפרדות. אביי ורבא מסבירים זאת בכך שמכיוון שכל מלאכות שבת הם כאלו שהיו במשכן, לכן מלאכה שהייתה במשכן שלוש פעמים בשלוש צורות של פעולה, מנויות שלוש פעמים, אף על פי שמהותן שווה.

לפי התלמוד ירושלמי, מלאכת זורה היא מלאכה נפרדת שאינה קשורה למלאכת בורר, ויש לה הלכות עצמאיות, שהידועה שבהן היא רקיקה בכיוון הרוח, דבר הגורם לרוק להתפזר.

ישנה מחלוקת בפוסקים, האם יש איסור רק לגבי אוכל או גם לגבי חפצים נוספים (לדוגמה ספרים). רבים מהפוסקים האחרונים סבורים כי המלאכה היא גם בספרים וחפצים אחרים, וכך אכן נפסק בשולחן ערוך, ולהלכה אין לברור בגדים זה מזה כאשר הם מעורבבים יחד, לברור שני מיני כלים זה מזה כאשר הוא צריך את אחד משני המינים, וכן אסור לברור ספרים זה מזה אם הוא צריך אחד מהם, רק אם נתקיימו כל שלושת התנאים המהווים את האופן המותר לברור.

ברירה בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "מיון":

מיון הוא אלגוריתם לסידור נתונים על פי ערכי מפתח, למשל סידור רשימה של אנשים לפי שם המשפחה שלהם. ישנם דרכים רבות למיין ערכים. דרכים אשר שונות זו מזו ברמת הפשטות, היעילות והמהירות שלהן.

מבחינים בשני סוגי מיון: מיון עולה (הערך הקטן ביותר ראשון) ומיון יורד (הערך הגדול ביותר ראשון). (ניתן לבצע מיון בטבלה הבאה לפי כל אחד מהשדות על ידי לחיצה על כותרת השדה)

מיון נחוץ מאוד כאשר עוסקים בעיבוד מידע בבסיסי נתונים, דבר שמפשט ומייעל עבודה עם נתונים ובכללה איתור תוכן, פעילות בין טבלאות ופעילויות אריתמטיות. כך בדרך כלל בבסיסי נתונים שדה חשוב לפעילות מכל סוג, יכלל באינדקס שהוא שדה ממוין, וכל תוכן שיוכנס לתוכו ימויין אוטומטית מאחרי הקלעים.

באלגוריתמים הדבר נחוץ כי לעתים קרובות פעולות על קלט ממוין הן מסיבוכיות נמוכה יותר. למשל, ניתן למצוא את הערך המקסימלי והמינימלי (או בכלל, ה-

 
k

{\displaystyle \ k}

בגודלו) במערך ממוין בסיבוכיות זמן של

 
O
(
1
)

{\displaystyle \ O(1)}

ולמצוא איבר כללי במערך בסיבוכיות לוגריתמית. (באמצעות חיפוש בינארי, למשל)

מיון בויקיפדיה