סוג ברווז

סוג ברווז
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: סוג ברווז.
זוהי הגדרה בת 9 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: נטה, אדריה, ברכיה, ברנטה, יאורית, טדורנה, מרגון, מרית, עבראש ירוק, קזרקה קטיפנית, שרשיר .

מידע רנדומלי על הביטוי "נטה":

נטה אדומת ראש (שם מדעי: Netta rufina) היא סוג עוף מים ממשפחת הברווזיים החיה מאירופה עד לתת היבשת ההודית וגם בצפון אפריקה ובישראל.

הנטה היא ברווז בגודל 45–54 ס"מ, מוטת כנפיים של 85–92 ס"מ ומשקל של 1,500-800 גרם. הזכר בולט וקל לזיהוי והוא בעל ראש עבה וכתום-חום עם מקור ורוד בוהק. הבטן לבנה, הכנפיים חומות והחזה והזנב שחורים. הנקבות חומות בצבעם עם לחיים לבנות, מקור שחור עם קצה ורוד וקצה הראש כהה. ברווזים אלה חברתיים מאוד ומצויים באגמים יחד נטות אחרות וכן עם ברווזים צוללים אחרים כמו מהסוג Aythya וכן עם ברכיות. הברווזים ניזונים הן משכשוך והן מצלילה והם אוכלי כל הניזונים בעיקר מצמחי מים.

הברווזים נפוצים מאוד והם חיים ברחבי אירופה ואסיה עד הודו ודרומה עד צפון אפריקה וכן בישראל. הם נודדים בחורף לאפריקה ובקיץ לאירופה. הם הופצו כנראה על ידי האדם לבריטניה, אם כי יכול להיות שמדובר בכמה פרטים תועים שהקימו קהילה משלהם באגמים שם.

נטה בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "ברכיה":

בְּרֶכְיָה הוא מושב השוכן במישור החוף הדרומי, כ-4 ק"מ מזרחית לאשקלון, ומשתייך למועצה אזורית חוף אשקלון.

המושב נוסד בחורף 1950, על ידי עולים מהאי ג'רבה שבדרום תוניסיה, על אדמות הכפר הערבי ג'וליס, בקרבת צומת הודיה של היום. השם סמלי המבטא את כמיהתם של המתיישבים הראשונים לברכת האל. כמו כן הוא מציין שושלת כוהנים בימי נחמיה, שם הולם ליישוב שכשליש ממשפחותיו הן משפחות "כהן".

גרעין המייסדים התגבש במחנה העולים שבפרדס חנה. המושב מונה כ-90 משקים חברי אגודה.

רוב התושבים עובדי חוץ, ומיעוטם עוסקים בייצור חלב וביצים וגידול עופות. חלק קטן מאוד עוסק בגידול פרחים בחממות, ובגידול תבואות ושחת לבהמות.

ברכיה בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "ברנטה":

קטגוריה זו כוללת את קטגוריית המשנה הבאה בלבד. (לתצוגת עץ)

דף קטגוריה זה כולל את 21 הדפים הבאים, מתוך 21 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

ברנטה בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "יאורית":

ללא חשש (Least Concern; LC) – הקטגוריה כוללת מינים שאינם עומדים כלל בקריטריונים של הקטגוריות החמורות יותר.

דף קטגוריה זה כולל את 200 הדפים הבאים, מתוך 1,386 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

יאורית בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "טדורנה":

טדורנה אוסטרלית (שם מדעי: Tadorna tadornoides) הוא עוף מים ממשפחת הברווזיים מהסוג טדורנה החי באוסטרליה.

אורכה של טדורנה זו 55-73 ס"מ והיא בעלת גוף כהה דמוי אווז, חזה כתום וצוואר וראש כהים ומקור קטן אפור כהה. הכנפיים בעלות קצוות ירוקים ואדמונים. הנקבה דומה לזכר בעלת כתמים לבנים על הפנים, מסביב לעיניים ולפני המקור וכן בעלי "קולר" לבן וכנפיים עם קצה יותר לבן וכן היא בעלת מקור יותר "ברווזי" מהזכר. באופן כללי הם דומים במראם בניגוד לשאר הברווזים שהזכרים מקושטים בהרבה מהנקבות.

ברווז זה גולה בשנת 1828 על ידי החוקרים הבריטים פרידוק סלביי וויליאם ג'רדין.

הם חיים בטבע בדרום מזרח וכן במערב אוסטרליה ובטסמניה וחיים ברחבי אגמים וביצות. חלק מהאווזים נודדים צפונה בקיץ לאגמים גדולים כמו אגם גאורג שבניו סאות' ויילס בו חיים ברווזים רבים. הם די נפוצים באוסטרליה. הם אוכלי עשבים וצמחית מים וכן חרקים בשדות ובביצות שליד המים.

הם מטילים ביצים בחורים בעצים או בגדות הנהר ומטילים 8-15 ביצים. הביצים בוקעות לאחר כחודש והצעירים מתלווים לאם במסעה ובשיט. הם עלולים להיטרף על ידי שחפים, נמיות כיס, שועלים, עופות דורסים ונחשים והבוגרים עלולים להיטרף גם על ידי כלבי דינגו, עיטים, תנינים, לטאות כוח ושועלים שפלשו לאוסרליה.

טדורנה בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "מרגון":

מרגון גדול (שם מדעי: Mergus merganser) הוא סוג ברווז גדול השוכן בנהרות ובאגמים באזורים המיוערים באירופה, צפון ומרכז אסיה ואמריקה הצפונית (האזור ההולארקטי). הוא ניזון מדגים ומקנן בחללים בגזעי עצים.

אורכו של מרגון גדול בוגר בין 58 ל-72 סנטימטרים, מוטת הכנפיים בין 78 ל-97 סנטימטרים ומשקלו בין 0.9 ל-2.1 קילוגרם, כשהזכרים גדולים במקצת מהנקבות. כמו מינים אחרים בסוג מרגון (Mergus) יש לו כרבולת של נוצות ראש ארוכות, אם כי נוצות אלו צמודות לראש במצב מנוחה, ואינן יוצרות כרבולת ניצבת בדרך כלל. בתקופת הרבייה קל לזהות זכרים בוגרים על פי מעטה הנוצות שלהם, הגוף לבן עם גוון ורדרד, הראש שחור עם ברק ירוק ססגוני, האחוריים והזנב אפורים והכנפיים שחורות מלמעלה ולבנות מלמטה. נקבות וזכרים שלא בתקופות הרבייה (בין יולי לאוקטובר) הם בעיקר אפורים כשראשם חום-אדמדם, סנטרם לבן, ונוצות משנה לבנות על הכנף. עופות שטרם בגרו דומים לנקבות בוגרות אבל בנוסף יש להם רצועה לבנה ששוליה שחורים בין העין למקור. המקור והרגליים אדומים עד אדום-חום, כשאצל הזכרים הבוגרים הגוון עז יותר ואצל הצעירים עמום יותר.

קיימים שלושה תת-מינים, שונים בפרטים קטנים:

מרגון בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "מרית":

תפוצת המרית באירופה:

מרית צפונית (שם מדעי: Anas Clypeata) היא סוג ברווז.

המרית בינונית-גדולה בגודלה, מראה מגושם בשל צווארה הקצר ומקורה הארוך והרחב, המזכיר בצורתו את הכלי מרית (שפכטל או ספטולה). צורת המקור אופיינית לשני הזוויגים. נקבת המרית מזכירה את נקבת הברכיה אך נבדלת בצורת המקור. לזכר המרית ראש ירוק (נראה שחור מרחוק), בדומה לזכר הברכיה, אך חזהו לבן והבטן חום ערמוני.

המרית שכיחה בישראל בימי החורף והיא מאחרוני הברווזים הנראים בארץ באביב.

היא מצויה בדרך-כלל בבריכות דגים, ובימי החורף – בעיקר בעמק החולה.

צורת שיחור המזון של המרית היא בעיקר על ידי שכשוך וטבילת הראש במים. לעתים נדירות יטבלו את ראשם כך שהזנב מוטה מעלה, אך הם עשויים לצלול בעת סכנה.

בדומה למרבית הברווזיים, הזכר לא נוטל חלק בדגירה ובגידול הצאצאים.

הסוג מצוי באזורים נרחבים בצפון אירופה, צפון אסיה וצפון אמריקה, ונודד בחורף לאזורים דרומיים וחמים יותר, כגון דרום אירופה, מרכז אמריקה, אפריקה ודרום-מזרח אסיה. הוא היה נפוץ בעבר גם בקרואטיה, אך נכחד מהמדינה.

מרית בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "עבראש ירוק":

ללא חשש (Least Concern; LC) – הקטגוריה כוללת מינים שאינם עומדים כלל בקריטריונים של הקטגוריות החמורות יותר.

דף קטגוריה זה כולל את 200 הדפים הבאים, מתוך 1,386 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

עבראש ירוק בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "שרשיר ":

ללא חשש (Least Concern; LC) – הקטגוריה כוללת מינים שאינם עומדים כלל בקריטריונים של הקטגוריות החמורות יותר.

דף קטגוריה זה כולל את 200 הדפים הבאים, מתוך 1,386 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

שרשיר בויקיפדיה