אלפית

אלפית
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: אלפית.
זוהי הגדרה בת 5 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: פרומיל .

מידע נוסף על הביטוי פרומיל:
פרומיל (בלטינית per mille, אחד לאלף), שסימנו הוא ‰, הוא אלפית מהשלם (חלק אחד לאלף), שהיא עשירית האחוז, כלומר 10−3= 0.
001 = 0.
1% = 1‰.
השימוש בפרומיל נפוץ פחות מאשר השימוש באחוז, אך גם הפרומיל משמש להצגת יחסים בטבע ובכלכלה.
דוגמה: בדיווח באתר TheMarker על שיעור הריבית באירופה נאמר: "הריבית על ההלוואות (ריבית הבסיס) תרד ל-0.
05% לעומת 0.
15%.
הריבית על ההפקדות תרד למינוס 0.
2% לעומת 0.
1%".
‏ ניסוח חלופי, עם פחות סימני שבר עשרוני, יהיה: "הריבית על ההלוואות (ריבית הבסיס) תרד ל-0.
5‰ לעומת 1.
5‰.
הריבית על ההפקדות תרד למינוס 2‰ לעומת 1‰".
בחוקי מדינת ישראל נעשה שימוש מצומצם במושג פרומיל, למשל בסעיף 20(ב) לחוק שירות המדינה (גמלאות), שבו נאמר: ".
.
.
נכה בעל דרגת נכות של 50% או יותר, וכן אדם שפוטר מן השירות בגלל נכות בדרגה קטנה מזו, לא תפחת קצבתו מעשרים אחוז ממשכורתו הקובעת בצירוף שלושה פרומיל ממנה לכל אחוז מדרגת נכותו".
‏תמרור בצ'כיה מציג את שיפוע פסי הרכבת בפרומילים (20‰)קידוד הסימן במחשב:Unicode : ‏U+2030HTML: ‏‰או&#permil;Windows: ‏ALT+0137
נלקח מויקיפדיה

צפה בהגדרות נוספות הקשורות לביטוי אלפית:
סימנים מתמטיים

מידע רנדומלי על הביטוי "פרומיל ":

יוניקוד (באנגלית: Unicode) הוא תקן בינלאומי לייצוג טקסט במערכות מחשב. התקן מגדיר מערכת תווים המקיפה את כל מערכות הכתב הנמצאות כיום בשימוש פעיל בשפות העולם, וכן מערכות כתב ותווים נוספים שבהם נעשה שימוש בתחומים מדעיים וטכניים, כגון מתמטיקה ובלשנות. בנוסף מגדיר התקן כללים לייצוג צירופים של תווים שונים (כגון אות לטינית שעליה סימן אקצנט, או אות עברית שעליה סימן ניקוד), וכללים לייצוג והצגה של טקסט דו־כיווני (הכולל קטעים במערכת כתב הנכתבת משמאל לימין ובכזו הנכתבת מימין לשמאל). הגרסה הראשונה של התקן פורסמה בשנת 1988. נכון ליוני 2016 הגרסה האחרונה היא 9.0 והיא כוללת 128,237 תווים.

מערכות הפעלה מודרניות כדוגמת Windows החל מ-Windows 2000, הגרסאות החדשות של לינוקס ו-OSX, מערכת ההפעלה של אפל, כולן עושות שימוש בתקן יוניקוד. מערכות ההפעלה הראשונות שתמכו ב־Unicode היו Windows NT על כל גרסאותיהן ו־Plan9, שהיא מערכת מבוססת יוניקס.

תקן מקובל לייצוג טקסט לפני יוניקוד היה ASCII, שייצג את האלפבית הלטיני הפשוט (ללא אקצנטים וכו'), מספרים וסימני פיסוק בקידוד של 7 סיביות. כדי לתמוך בתווים נוספים הורחב ייצוג זה לקידוד של 8 סיביות, שכל אחד מהם הכיל 256 תווים: 128 תווי ASCII ו-128 תווים אחרים לפי האזור. כך למשל, המספר 224 הכיל את האות à בקידוד של מערב אירופה ואת האות א בקידוד העברי. דבר זה גרם לבעיות בהעברה של טקסט ממערכות שונות. ב־1990 התכנסו חברות תוכנה ותקשורת עולמיות כדי לפתור את הבעיה וכך החלה התקינה של יוניקוד.

פרומיל בויקיפדיה